Vi ville göra något annorlunda som inte var klassisk julmat så vi letade upp tre recept från Spisa. Dagens recept är just nu ett avminafavoritrecept, det blev så himla gott
Ett tips för att rädda maten efter jul är att planera sina inköp, att inte köpa julmatav tradition utan utgå från vad man faktiskt gillar och kommer äta upp
Den här rätten är en traditionell kurdisk maträtt som jag gjort min egna lilla twist på. Den traditionella kurdiska Tepsin brukar oftast bara vara kryddade med salt och svartpeppar men som de flesta vet så älskar jag att krydda minmat med det jag föredrar och experimentera lite med kryddor tills jag blir nöjd, i det här tillfället har jag slagit ihop två olika kurdiska rätter till en, vilket jag tyckte funkade bra ihop
Ett extra stort plus får den här maträtten eftersom den är lätt att laga och gjord på enkla och billiga råvaror, vilket passar bra så här innan jul när tiden och pengarna går åt till annat
i en matberedare och mixa slätt. Då fann jag att ryktena om dem är överdrivna och att det går minst lika bra med andra frön istället för både nyttighet och "krisp"
Den italienska gratängen helt sjukt god. – I onsdags blev det en avminafavoriter. Där ska världen ledare komma överens om hur den globala uppvärmningen ska minska
Skär sillen i mindre bitar och lägg den i den kalla inläggningslagen. Imorgon är det midsommar och i år blir det bland annat en italiensk sill med smak av soltorkade tomater basilika och parmesan
Oetker vegegel (finns i de flesta matvarubutikerna). Blanda ihop havregrädde, havremjölk, strösocker, vaniljsocker, vegegel och låt koka upp under omrörning
Hela vår familj gillar Thaimat men vi hämtar sällan mat. 4 portioner200g risnudlar jag hade bara äggnudlar hemma så jag tog det istället)2 vitlöksklyftor15 cm purjolök1 burk böngroddar 4 st kycklingfilér (kycklingen kan bytas ut mot fläsk- el nötkött om man hellre vill det)1 msk olja1 brocolibukett1 stor morot5-6 champinjoner1 paprika1 burk minimajs3 ägg1 lime½ tsk sambal oelek2 msk oystersåssalt o pepparKoka nudlarna enligt förpackningen, jag drog ner 1 minutav koktiden vilket blev bra. 1 burk minimajs
Lägg över gurka och tomat samt strö över majsen. Servera med valfri dressing, hemmagjord eller köpt, jag älskar t ex "gudomligt kall citronsås" av springflowerlove som du hittar i min kokbok men ibland är det gott med endast olivolja på eller varför inte en vanlig rhode island
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.