Börja med den mindre mängden och tillsätt lite mer om det behövs. Spröda, krispiga och jättejättegoda. När du knådat in mandelspånen jämnt, formar du en rulle, som du plastar in och låter vila i kylskåpet, minst några timmar, eller gärna över natten
Smula jästen i en bunke, tillsätt övriga degingredienser och arbeta samman ordentligt. Rör samman smör, socker och kardemumma och häll blandningen i degsmeten
När vi hade kräftkalas en av de sista augustidagarna gjorde jag min paj med lagrad Prästost i stället, och kryddade lite extra med oregano, som passar väldigt bra ihop med osten
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Gör även vaniljkrämen och låt stå så den är riktigt kall. Se till att röra ut vaniljkrämen med en klick grädde så den blir len och smidig att bre på botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.