Grädda mitt i ugnen i ca 45–60 minuter tills grädden har kokat ihop och potatisen är mjuk. Skala potatisen och lägg den i kallt vatten så att den inte mörknar
Grädda mitt i ugnen i ca 45–60 minuter tills grädden har kokat ihop och potatisen är mjuk. Skala potatisen och lägg den i kallt vatten så att den inte mörknar
Jag har gjort rätt många JanssonsFrestelse den senaste tiden. Med den potatisen strimlad i matberedaren med lök, blev Janssons så krämig och toppen god efter 45 minuter i ugnen, 175 - 200 grader. 45 minuter i ugnen,
Igår gjorde jag en Janssonsfrestelse med rättika istället för potatis. Janssonsfrestelse 4port. Koka rättikan i vatten i ca 30min. Sätt in i ugnen på 225grader i ca 60min
Janssonsfrestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också. Skala och strimla potatisen för hand och lägg även 2/3 delar av potatisen i lök och ansjovisblandningen så allt blir blandat och koka upp, max 5 minuter. Lägg på smörklickar och ströbröd, grädda 50-60 minuter
I denna variant ersätts dock den beniga lilla salta firren av hackad kapris, vilket är betydligt lugnare för mina nerver eftersom jag inte klarar av att äta fisk som är full av ben (hur mjuka de än är)
Rödlöken och purjon tog över ganska mycket, och det var inte min grej. Vilka grejer var godast då. Janssonsfrestelse innehåller alla dessa tre, så det kan ju ej bli dåligt
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.