Låt puttra nån minut,smaka av och tillsätt eventuellt salt&peppar. Låt vila i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20-30minuter
Förgrädda i 200 gr i mitten av ugnen, 10-15 minuter. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren snabbt, låt den helst vila en stund i kylen
Godkväll mina vänner. Denna pajen kom till på ett liknande sätt en gång - köttfärspaj efterfrågades, och sen hade jag lite broccoli som jag inte riktigt hade någon plan för, så det fick göra köttfärsen sällskap i pajskalet
Minns att jag tyckte att den var helt makalöst god. Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
Låt det fräsa med några minuter. Låt den stå kallt i kylen 30 minuter. Nagga pajdegen och grädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen. Grädda pajen ca 20-25 minuter
Ta ut och låt pajen stanna till sig tio minuter innan servering. Ställ kylskåpskallt i 15 minuter. Tryck ut degen i formen och picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -13 minuter. Så där 30 – 35 minuter senare eller tills pajen fått vacker färg
Jag har utgått ifrån Arlas köttfärspaj men har ändrat lite. Låt vila i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 min, eller tills osten har smält och pajen har fått fin färg. Jag upplever att pajen blev något blek gällande pajskalet och kommer nog förgrädda det närmare 15 minuter nästa gång samt även ha på lite extra riven ost ovanpå själva köttfärsfyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.