När jag va lite flicka bakade min mamma alltid kaka hemma och hon brukade läggande kanel i hennes kaka så jag blev glada hela tiden när min mamma baka och jag fick alltid hjälpte till henne när hon baka
Lite finskuren gräslök, om så önskas. Lite finskuren gräslök, om så önskas. Sommarmiddag. I all enkelhet. Jag hade en tub onaturligt grön wasabi hemma, och det är en utmärkt smaksättare i kalla såser och dressingar
Så jag gjorde mig helt enkelt en liten lunch med min favoritsallad. Med det sagt så ska ni veta att det minsann blir knäckebröd, äggröra, omelett eller yoghurt med müsli minst ett par dagar i veckan också
denna serverar jag främst som pålägg till bröd men också som röra till grillat och sallader. 1 pkt philadelphiaost (200 g)1 burk kesella 1% (250 g)ett knippe färska örter (jag använde timjan och oregano), finhackade2 pressade vitlöksklyftor2 msk bruschettakrydda (bild finns här)blanda ihop allt och låt stå i kyl ett par timmar
Gör iordning en skål med isvatten och ställ en litemindre skål inuti. En glassmaskin kan kanske tyckas vara en onödig investering men den gör onekligen det lite enklare att göra glass
Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Koka upp vetekross och en tredjedel av vattnet och låt sjuda i 10 minuter. Lägg dem i lättsmorda eller bakplåtspappersklädda avlånga 2 liters formar. Ta formarna direkt från kylen och grädda dem i nedre delen av ugnen, två åt gången i 45 min
I fredags kväll var jag, David och två kollegor från gymmet på Scandic Park för att kolla på en av mina bästa vänner, Teresa Perrelli,som hade ett gig där
och min vikt inte gillar dubbla middagar. litelättare mat. Strö över pinjenötterna och avsluta med att ringla över oljan och strö över en liten nypa salt och peppar
Alla åsikter i inlägget är mina egna och allt material är skapat av mig. Servera förslagsvis med lite ringlad olivolja ovanpå samt broccoli, morot och gurka eller andra valfria dippbara grönsaker
Pressa i vitlöken, tillsätt oregano, basilika och stek lite till under omrörning. Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min. Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min
Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. 100 gram mörk choklad, minst 70% kakao. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen. 100 gram mörk choklad, minst 70% kakao
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.