Häromdagen fyllde ju min bror år, självklar stod jag för maten. smörgåstårta och hamburgare, choklad muffins fyllda med chokladfyllning, serverad med hallon och vispad grädde
Grattis min älskade älskling. Det är möten, samtal och telefonen ringer varm hela tiden och jag har skolat in en toppentjej på jobbet som nu jobbar kvällen så det blir nu att fira älskade maken på tu man hand i lugn och ro
) Ångrar inte att jag startade Matildas kafferep för det här är en plats där jag kan samla alla mina favoritrecept och recept jag alldeles själv kommit på
Julen började göra sig påmind när vi lagade till griskinder i lergrytan och satte smak med hjälp av glögg och därefter svängde samman en cheesecake som lös gul av saffran
Att baka den här tårtan behöver man choklad chiffon bottnen. För original version måste man lägga i Kirsch eller körsbärslikör men jag drycker inte alkohol så blir det lite istället
Minman var hemma i Stockholm i ett ärende tidigare i veckan, och passade då på att titta in hos Sandströms för att köpa några av deras merguez, samt några fänkålskryddade salsiccias
Det har nästan gått en vecka sedan vi avnjöt vad som får kallas minmans bästa kycklingsoppa. vår äldste son, som är genuint skeptisk till de flesta grönsaker, bad om påfyllning vid hela två tillfällen, och sörplade lystet i sig buljongen
Mindre klottas och går det lite snabbare också. Eller för att det känns så personligt, någon har bakat dessa småbröd enbart för sin mans skull, för att de var hans älsklingskakor
Men i fredags gjorde minman en gammal favorit i vår familj - saffranspasta med kräftstjärtar, och den här middagen är bara för god för att inte dela med sig av så kameran åkte fram och här kommer receptet
Mandelflarn. Blanda malen oskalad mandel och övriga ingredienser till en deg. Servera puddingarna riktigt kalla, gärna med lätt- vispad grädde och några mandelflarn till
Lägg dem i kokande saltat vatten och låt dem koka i knappt två minuter. Det behövs egentligen inte men dels blir det mörare och dels har jag ju en dylik manick
Vi bjuder gärna på pasta, men kände att vi inte ville upprepa någon av våra klassiker. Min käre man, vars matlagningsintresse fullt ut matchar mitt eget, hittade detta lockande recept, och vi beslöt oss att i mesta möjliga mån återskapa och tolka det utifrån den tillgång vi själva har på krabba
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.