2-3 dl
riven ost (mängden beror på ostens styrka, välj en starkare ost som västerbotten- eller prästost)salt smör (tillbehör) 1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra en ugnsfast form, ca 2-3 liters form. 2. Smält margarinet och vispa ner vetemjölet. Salta lite.
Igår var vi på middag hos fina familjen♥ grillning & några glas vin i solen. Pappa bjöd på sin underbart goda mat, förrätt, varmrätt & efterrätt, tack så mycket
Alla såser är fermenterade, kravmärkta och innehåller ett minimum av ingredienser. För den medvetna och kräsna är dessa såser mer eller mindre ett måste på tacokvällen
Sufflé brukar jag kalla för kungen bland efterrätter, inte helt utan anledning…. Efter eget huvud och provlagning har jag justerat receptet något, och serverar ofta denna sufflé, gjord på blåbär med rårörda blåbär och hallon samt lösvispad vaniljgrädde – som alltid gör stor succé
I fredags var jag inbjuden av Borlänges Näringslivskontor för att komma och delta i en ”heta stolen” intervju under en av deras näringslivsfrukostar och berätta om min resa och vad jag gör för någonting som proffessionell matbloggare
Stek baconet i mindre bitar och strö den överst, tryck ner den lite, täck med riven ost. Ställ in i 200 grader varm ugn i ca 25 minuter. 1 äpple i mindre bitar. 1 grön paprika i mindre bitar
Stek baconet i mindre bitar och strö den överst, tryck ner den lite, täck med riven ost. Ställ in i 200 grader varm ugn i ca 25 minuter. 1 äpple i mindre bitar. 1 grön paprika i mindre bitar. 4 kycklingfiléer Salt Vitpeppar 1 brk crème fraiche à 200 ml 3 dl grädde 3 msk mango chutney 1 pkt bacon à 125 g 1 äpple i mindre bitar 1 strimlad purjolök 1 grön paprika i mindre bitar 1 tsk sambal oelek 1 grönsaksbuljongtärning Riven ost
Hej och välkomna till min blogg. Jag heter Madelene och är 24 år, jag bor tillsammans med min familj bestående av sambo B, vår dotter Ena som är född i oktober 2012 och vårt senaste tillskott Edin som föddes i April -14
Låt den jäsa till dubbel storlek under en handduk, ca 40 minuter. Låt demjäsa till dubbel storlek, ca 20 minuter. Grädda bullarna gyllenbruna i 10–12 minuter
Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan. Hatten av för det receptet och välkommen underbara grillsäsong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.