Goda utan så mycket salt, för saltgurka är inte min favorit. När gurkplantorna ger så mycket skörd att man inte hinner äta upp allt letar jag fram några gamla recept från förr i tiden
Den här har en sötstark, kryddig smak utan rökighet men med hetta från minfavoritsås D’Elidas. Hettan i receptet justerar du själv efter eget tycke och smak förstås
Då tror jag den här blandningen jag gjorde på två recept kan passa er, det är en chokladkaka som nästan är som en kladdkaka med en glasyr som brukar finnas på traditionella kärleksmums
Lägg i kotletterna igen och låt puttra några minuterutan lock så såsen kokar i hop och tjocknar. Jag har gjort det här receptet tidigare men blev påmind när jag läste Matplatsens blogg
Uppskattad sås att ha till grillat kött eller som komplement i sås tillsammans med matyoghurt och salt, men också mycket god att äta som den är till köttet
Servera pajen tillsammans med vaniljsås. Idag har det blivit en hel del bakning för min del. 1 dl vaniljsåspulver (kallrörd). Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 15 minuter. Bred pajsmeten över äpplena och grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills den har fått fin fäg. 1 dl vaniljsåspulver. 15 minuter L
Blanda spiskummin, gurkmeja, chilipulver, kanel och salt i en skål. I det här inlägget är det själva såsen jag ger recept på, men guidar ändå på snedstilt text inom parentes hur man gör med kycklingfilén eller quornbitar om man önskar så
Enkelt som tusan och fantastiskt gott är det världens bästa grej att smaksätta sås och annat med. Ta hela vitlöken och tryck ut den mjuka massan genom öppningen, rakt ner i såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.