3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk kallt vatten fyllning. ca 500 g kycklingfilè (ev. 05. Matpaj 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk kallt vatten fyllning. ca 500 g kycklingfilè (ev
Lägg i 5 st. med mycket olja) och fritera i ca 10-15 minuter tills de är läckert gyllenbruna. 100-150 g. Tina kycklingvingarna och skär bort "vingspetsen" vid leden
Makrillfiléer i ugn med grädde, två sorters senap, vitt vin och dill 600 gram makrillfilé smör till ugnsformen 3,5 dl vispgrädde 1 dl vitt vin 1 msk grovkornig dijonsenap 1 msk honungsdijonsenap salt och vitpeppar cirka 1 dl grovhackad dill Sätt ugnen på 175 grader- Smörj en ugnsfast form. Täck formen med aluminiumfolie, och tillaga i mitten av ugnen i 35 minuter, eller tills filéerna känns klara. 3,5 dl vispgrädde. 175 grader
En viktig upptäckt för mig - bättre sent än aldrig Min bästa vaniljglass, med karamelliserade macadamianötter och dulche de leche 5 äggulor 1,5 dl råsocker 3 dl vispgrädde 3 dl gammaldags mjölk 1 vaniljstång Hetta uppp grädde, mjölk och ituskuren vaniljstång i en kastrull. Karamelliserade macadamianötter 0,25 dl ljust muscovadosocker 0,25 dl råsocker 1,5 dl rostade, saltade macadamianötter 0,5 dl 0,5 tsk bikarbonat Hacka nötterna grovt. In i frysen i ytterligare 10 minuter - därefter var det dags att utsätta familjen för ytterligare ett av mina glassexperiment. 5 äggulor. 1,5 dl råsocker. 0,25 dl ljust muscovadosocker. 0,25 dl råsocker. 1,5 dl rostade. 0,5 dl. 0,5 tsk bikarbonat
Min bästa foccacia. 50 g jäst. 0,5 dl olivolja. 250 g durumvetemjöl. 500-600 g vetemjöl. 50 g jäst. 0,5 dl olivolja. 250 g durumvetemjöl. 500-600 g vetemjöl
Eftersom jag och Lennart nu är nere i Alanya i några perioder över vintern, så kommer jag att dela med mig av en hel del av mina favoriter från köken här vid Medelhavet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.