Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
500 g fläskkött eller vildsvinskött. 15-20 g ramslöksblad, fint hackade. Börja stoppa korven - lämna först ca 3 cm fjälster tomt innan du låter smeten gå i, efter ca 15 cm så lämnar du lite fjälster tomt igen och snurrar korven runt några varv så en ände bildas. Klipp av korvarna från varandra, lägg i kylen så de får vila några timmar innan du steker dom på ett stekjärn på svag värme tills de blivit fasta, ca 15 minuter. / Anki och Håkan 500 g fläskkött eller vildsvinskött. 15-20 g ramslöksblad, fint hackade
Ett tips är att steka biffarna så dom får en fin och gyllene yta och sen låta dom gå klart i ugnen (125 grader) Biffarna är klara när dom släpper i från sig vätska, då blir dom saftiga och fina (svårt att säga exakt tid). 400-500 g vildsvinsfärs eller rådjursfärs. 25 tsk gul curry
150 g osaltat smör. Kavla sedan ut och klä en smord pajform (min är 25 cm i diametern). Strö över frysta eller färska hallon och jordgubbar, ca 400-500 g. 125 g osaltat smör. 150 g osaltat smör
5-6 äpplen. 75 g smör. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela äpplen i klyftor. Ta bort kärnorna och lägg äppelklyftorna i vatten under tiden, så de inte mörknar
Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Det önskades recept så här kommer det helt enkelt igen
550 g fläskfilé i strimlor. 775 g Findus wokgrönsaker. Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.