Baket blev en härligt fluffig rulltårta med fyllig kaffesmak, en så kallad moccarulle. Förstärk chokladsmaken…med chokladglass…kunde krämat på med chokladsås också…om jag bara orkat gör den
Jag gjorde en chiapudding medchoklad/kaffesmak, jag älskar den kombinationen. Precis som i måndags (kolaglassen) lyxade jag igår till det med ett kvällsmål lite mer avancerat än vanligt
dessa med hasselnötter och kaffesmak. Hasselnötsbollar medkaffesmak (ca 12-15 st) 2 dl krossade hasselnötter 1 dl proteinpulver choklad 1 stor matsked jordnötssmör (green choiche crunchy) 2 msk kesella 2 dadlar lite (ca 1-2 tsk) snabbkaffepulver 1-2 msk pumpafrön sesamfrön Mixa allt till en smet, rulla till bollar och toppa med sesamfrön
) Min morgon började med en frukost på Gateau, utomhus. Alldeles strax ska jag bege mig iväg igen för en fika, samt lite träning med Hanna på Riksbanken
Med en stor dos ångest och ännu mer nervositet tog jag mig omedelbart an utmaningen. Det jag läst mig fram till är otaliga försök till kak- och brödbak med brända bottnar som resultat
NÖTTOPPAR MEDKAFFESMAK OCH CHOKLAD. Japp nu har vi snö igen och det är väl sådär, men solen strålar från en klarblå himmel så då får det väl vara okey med ett vintervitt landskap
Lägg 2-3 msk glass i varje glas. Fyll på ca 1/2 dl kaffe och 2 dl choklad. Lägg vispgrädden på toppen och låt drycken stå en liten stund så att glassen börjar smälta och rinna ner i glaset
Blanda ägget med nescafé-puver. Hacka mandeln med stavmixer eller matberedare. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg, går smidigast med matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.