Chèvren är godast tillsammans med lite sötma tycker jag, och då gärna honung. På en av dessa underbart goda frasiga förrätter samsas chèvren om platsen tillsammans med rödbetor, ruccola, valnötter och just honung
1Pizza med löjrom och silverlök1 dl crème fraîche 100 g vällagrad ost, riven (t ex Svecia, Prästost, Västerbttensost) 1 silverlök 1 citron, rivet skal och färskpressad saft 1 dl gräslök, finhackad 80 g löjrom 1 tsk flingsalt. 1Pizza med ädelost och äpple1 dl crème fraîche 100 g grönkål 1 msk olivolja 100 g ädelost 2 tsk flytande honung 1 äpple (t ex Fanny eller Ingrid Marie) 1 dl hasselnötter, hackade och rostade 1 tsk flingsalt
Rulla i valfri garnering/topping. Delade upp krämen i 2 bunkar där ena var med lakritsmak (tillsätt 1/2 dl krossad turkisk peppar eller ca 1/2 msk lakritspulver i krämen) och en "naturell"
Blanda mjölblandningen med äggsmeten och smöret samt mjölken till en jämn smet. Gör toppingen. Häll smeten i en stor långpanna som du smörjt med smör och bröat
Vi hoppas att ni fått sova ut lite denna morgon, säkert är det extra behövligt med tanke på att man plötsligt måste stiga upp tidigt igen efter lata semestermorgnar
Toppa omeletterna med det gröna samt resten av parmesanen och dra några varv med pepparkvarnen. Vill du lyxa till det kan du lägga på tunna strimlor med Delizie Prosciutto Crudo på omeletterna
Idag gjorde jag tre olika sorters juicer, och alla blev goda och fyllda med massor av nyttigheter. Fördelen med att göra egen juice är att den blir mycket nyttigare än den du köper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.