125 gram
av det och lägg i en torr bunke. Sikta ner florsockret och blanda noga. Häll äggvitorna i en separat bunke. Vispa dem hårt tills det går att vända bunken upp och ner. Vispa i sockret lite i taget och därefter eventuellt karamellfärgen.
2 cm
stora runda klickar på plåt med bakplåtspapper. Låt stå i minst en timme. Och observera att det här är en dealbreaker – grädda inte makronerna innan de har satt sig, då spricker de!
10-12 minuter
Ta försiktigt loss makronerna från plåten när de svalnat något. Rör ihop lingonkrämen och spritsa ut eller bred den på varannan makronhalva. Lägg ihop makronerna försiktigt utan att trycka till krämen för hårt.
Igår provade jag en lingonkräm till pepparkakor och det blev väldigt gott så i fortsättningen kommer det nog bli en självklarhet till glögg här hos oss
Mosa lingonen med en gaffel tillsammans med sockret. Lingonkräm. Vispa grädden och blanda med kesella. Rulla med hjälp av bakpapperet ihop från kortsidan med båda fyllningarna
På julen ska det mesta smaka pepparkaka tycker jag - och varför inte en kräm med lingon i mitten. Jag använder främst viktmått nedan, tycker att det blir bäst så med macarons
Minimacaronsmedlingonkräm. Vispa äggvitorna och blanda med mandelmjöl och socker. Spritsa ut små kakor på en plåt med bakplåtspapper och garnera eventuellt med mandelspån
Det är en tårta med champagnemousse och flädercurd. Klä formarna med en hög krage av bakplåtspapper. Lägg även en rund bit bakplåtspapper i botten, pensla gärna med rapsolja
Och inte vilket kafferep som helst, Årets Konditor Josefine Baumann bjöd på sin version av det moderna kafferepet tillsammans med Dan Sukker och deras söta produkter
Vi började med glögg, pepparkakor, ädelost, lingonkräm och baconlindade dadlar. Vi tar det lugnt och gör lite julgodis, städar lite, ser på tv och stressar inte med nå
Den i vanliga fall så morgontrötta Ida är redan vaken och har även hunnit med att äta frukost. Ni har väl inte missat lingonkrämen till pepparkakor som har blivit en favorit på våra glöggbord
Rör sedan ner den smälta chokladen och till sist mjölet blandat med bakpulvret. Lingonkräm. Skölj bären och koka upp dem med vattnet på medelvarm platta
Först testade jag att baka chokladkakor medlingonkräm (på pinne), en ideé jag haft i huvudet ett tag men det gick inte riktigt som jag tänkt mig, kakorna for sönder och krämen blev för lös för att använda så jag fick tänka om lite och valde att baka något saltigt istället
Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Lingonkräm. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Rulla ihop kakan från långsidan och lägg den med skarven ner
Görs enkelt och snabbt på grahamsmjöl och vatten och är jättegod med färsk frukt och mjölk till. Härlig gröt som blir en sorts blandning mellan lingonkräm och gröt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.