Kategorin bröd ska absolut uppdateras med fler godabrödrecept men innan det händer så tycker jag ni ska kavla upp ärmarna och baka min foccacia i långpanna
Gå in på hennes blogg och botanisera bland många goda recept. Det här brödet är så gott. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas). Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. Grädda i mitten av ugnen i 225°C i 25 minuter. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
Det här är det godastebrödet, enligt mig och min familj. Bröd och Bullar. GodasteBrödet. Kryddningen av brödet varierar jag mellan brödkryddor, kryddblandningen sju kryddor
Efter att jag jobbat på eftermiddagen bakade jag ett riktigt gott bröd med rågsikt, gjorde kyckling wok och nybakat, varmt bröd till tjejerna när de kom från jobbet ikväll, populärt
Jag gör kanske någon rätt i min Crock-pot som ofta bara blir godare av att stå till sig någon dag i kylen, eller gör lasagne eller köttfärssås som jag fryser in, potatis eller rotfrukter vi ska äta senare i veckan kan skalas och läggas i vatten, etc
Måste återigen tipsa om det godastebrödet någonsin. Låt brödet svalna på galler. Hela familjen älskar det här brödet verkligen och tycker att det är de absolut godastebrödet jag bakar
Blir absolut godast efter någon dag. *tycker personligen att det är godast med morötter* Lycka till. vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
Desto längre du knådar degen, desto bättre blir brödets resultat. Detta för ett snyggare bröd. Vill du ha det ännu snyggare så siktar du över mjöl över brödet
Nybakat bröd är riktigt gott. Ett ljust och gott bröd som tar lite mer än en timme att baka,. Men ljummet bröd så smöret smälter är väldigt gott, så vänta bara tills det svalnat något
Efter den mycket givande brödkursen hos Magnus Johansson har jag provat att baka mitt första bröd när jag faktiskt vet vad jag gör och eftersträvar, tror jag i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.