I maj höll Disaronno cocktailtävlingen ”Disaronno Mixing Star”. 15 länder deltog och tävlade om att mixa den bästa tolkningen av den klassiska drinken Disaronno Sour
Vad som gör den här drinken speciellt kinesisk vet jag inte riktigt. Ingen av ingredienserna sticker ut som speciellt kinesisk eller ens asiatisk (det skulle vara körsbärsbrandyn då kanske)
Den här drinken skulle nog inte vinna några tävlingar där fantasieggande namn premieras. B. V. D står helt kort och gott för Bacardi, Vermouth och Dubonnet
En juice som kräver ett litet extra omnämnande och som egentligen inte är en juice är kokosmjölk. Extremt tropisk i sin smak och lite av en klycha men med en smak som inte går att ersätta
Det kubanska äventyren går äntligen vidare. Nu är det dax för cocktail nummer fem i ordningen och den är betydligt mer sofistikerad än den enkla, smått meningslösa nummer fyra
För cocktailentuseasten ringer namnet Ted Haigh bekant och vällustigt i örat. Ted, eller Dr. Cocktail som han kanske är mer känd som har varit en av förkämparna för den cocktail-rennäsans som vi nu upplever
Kreativa förpackningar brukar oftast tyda på ett tveksamt innehåll. Men när en förpackning är lika tjusig som de klockrena buteljerna från Deadhead Rum så spelar innehållet mindre roll
Tyska Bitter Truth har de senaste åren gjort sig kända som en leverantör av bitters med hög kvalitet och spännande likörer och spriter som flirtar ordentligt med den moderna cocktail renesensen
The Diageo Reserve World Class Global Final is the industry´s most prestigious and respected mixology competition which sees the over 50 of the best bartenders in the world compete in a series of innovative challenges around Great Britain in a bid to crowned the world´s best bartender
Diageo Reserve WORLD CLASS Global final – Finalists 2014. They have all went through tough challenges and today it was The 5 Star Challenge, the remaining bartenders was tested behind one of five different leading hotel bars in London, including the Savoy and the Langham
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.