100 g
mjölkfritt margarin. Jag använder Carlshamns.
150 g
god mjölkfri mörk choklad. Jag använder Blended 1888 från Malmö Chokladfabrik.Jag vet att man hanterar mjölk i såväl maskiner som rum men att de är extremt noga med rengöring och aldrig enligt de själva fått träff vid mätning. Vi har känt av lite oro i magen en gång vid intag av mintchokladen. Men om man kan få allvarliga allergiska reaktioner av mjölk såsom anafylaktisk chock skulle jag inte använda den här chokladen. Pamil har en choklad som fungerar om man tål solrros och spår av soja.
2 st
ägg
2 st
äggulor
0.5 dl
strösocker
2 msk
ljus naturligt glutenfri mix eller rismjöl.
30 skenunder
för länge för perfekt fondantkänsla men blev härligt krämig inuti.)
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Vill man kan man använda mandelmjöl och steva strö eller sukrin för en LCHF-variant. Häll ner havre, rismjöl och agave i bunken och nyp ihop till en smulig deg
Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gott och lättbakat bröd. Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart
I veckan som gick fyllde min mamma år och ikväll är det dags för kalas för hela tjocka släkten. Jag har lovat att fixa efterrätt och passade på att testa ett nytt recept nu på förmiddagen
Jag har börjat göra mängder av Nicecream - en nyttigare variant av glass som är fri från sådant som kroppen inte behöver - mjölkfri, glutenfri och sockerfri
Förra helgen var jag bjuden på kalas hos min systerson och hans fina familj. De är mycket roade av matlagning och bakning, så det serveras alltid något riktigt läckert
Jaja, det dröjer tills vi kan kasta långkalsonger och broddar, plocka tussilago och brista ut i det berömda vårskriket (ni vet det där som Ronja Rövardotter bara var tvungen att få ur sig när våren hade anlänt), men ändå
Så gott, lätt och härligt med det knapriga täcket. Mjölkfritt, äggfritt och kan göras glutenfritt. Häromdagen fixade vi cornflakespanerad fisk till lunch
Dom här sötsakerna bakade jag häromdagen och fick en önskan från en i hemmet att göra chokladmintkrämen idag igen eftersom den är så himla god och det gjorde jag ju med glädje, det här är ett jättebra basrecept på muffins som är glutenfria, utan vetestärkelse och mjölk/laktos
Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.