En riktigt god och saftig mjuk pepparkaka fick stå för fgikat i butiken i dag. Hoppas att det är många av er som just i denna stund sitter i soffan med en kopp glögg och njuter av lugnet
Mjuk julkaka medapelsin, kanel och nejlika. Jag gillar att baka mjuka kakor i brödform. Om du vill kan du med fördel även blanda i lite grovhackade nötter
Oljvoljekaka med citron och apelsin. matlagning (naturligtvis), som smörolja till dörrar, till att fixa trilskande pianotangenter, som allmänt medikament, till att valla skidor
En härligt saftig glutenfri mjuk kaka med smak av apelsin, kokos och kondenserad mjölk. Ärligt talat, jag brukar undvika att baka sådana här klassiska mjuka kakor i kakform när jag bakar glutenfritt
Börja med att blanda äggen, kokosmjölken, kokosfettet, vaniljpulvret, saltet och kokosnektarn (alternativt honung) i en stor skål, ta gärna hjälp av en elvisp
Kakan innehåller grädde vilket gör den härligt saftig och mjuk. Alla julens smaker i ett - nejlikor, kanel, ingefära, kardemumma och apelsin, vilken kaka
Och även om vi kan bli mycket, mycket bättre på att ta hand om våra invandrade medsyskon, som av olika skäl kommit till oss, så har Sverige blivit betydligt mer färgstarkt, roligt och spännande tack vare dem
Ha i smöret och den pressade apelsinsaften. Ha i smöret och den pressade apelsinsaften. Saftig god mjuk kaka med smak av apelsin150 gram smör smälts och får svalna. Pressa apelsiner så att du får 1,5 dl saft. Blanda 4 dl florsocker och pressad apelsinsaft. Pressa apelsiner så att du får 1,5 dl saft. Blanda 4 dl florsocker och pressad apelsinsaft
Bikarbonaten kan ersättas med 2 tsk bakpulver. Kontrollera att storleken på formen stämmer med receptet, d v s att formen rymmer 1,5 liter. 3 Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. 4 Blanda apelsinskal, mjöl och bikarbonat. 50 g hackade syltade apelsinskal
Jag hoppas det ska smaka för jag är verkligen nöjd med det här receptet, kakan är saftig och mjukmed en härlig smak och har lång hållbarhet, utan att bli torr eller smulig
Glasera den färdiga kakan med florsocker utrört med litet nypressad citron- eller apelsinsaft. En mjuk kaka med mycket matfett kräver längre gräddningstid och lägre ugnstemperatur för att bli genomgräddad
Inlägget Mjuk pepparkaka med lingon & creamcheese frosting dök först upp på Hannas Bageri. Passar på att skriva lite på ett arbete och kanske (bara kanske ) äta den sista biten av den mjuka pepparkakan från gårdagens adventsfika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.