Nu blir det saffransmums. Eller saffransrutor om man hellre vill. Vi pratar alltså om kärleksmums med saffranssmak istället för choklad och vad kan vara bättre än det
De har en saftig och kryddig botten som smakar mjukpepparkaka och en galet krämig och smörig glasyr med pepparkakssmak och är kort sagt helt orimligt goda
(det går lika bra att använda bakplåtspapper). Jobba ihop mördegen i en matberedare eller för hand. Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen
Tips. Det räcker att värma på kastrullen tills ungefär hälften av smöret smält. Sedan smälter resten av redan befintlig värme och så slipper smöret blionödigt varmt
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingrediensernatill kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vattnet och rör om till smeten är klumpfri
Förvara rutorna i kylskåp, men kom ihåg att ta fram dem i rumstemperatur en stund före servering för att de ska blimjukare och smaken bättre ska komma fram
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingrediensernatill kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet
Frugan bakar och vi smakar, tack för dessa ljuvliga bullar som fick oss att längta till Julen. Gör så härBlanda ihop smör, florsocker och vaniljsockertillfyllningeni en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.