Inlägget Mjukpepparkakamedlingon & creamcheese frosting dök först upp på Hannas Bageri. Passar på att skriva lite på ett arbete och kanske (bara kanske ) äta den sista biten av den mjukapepparkakan från gårdagens adventsfika
Bland annat denna Mjukapepparkaka kommer det att bjudas på till glöggen. På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Förra året så bakade jag den godaste och saftigaste mjukapepparkakan jag någonsin gjort. Hela kakan får också en betydligt tydligare smak av pepparkaka och ihop med creamcheese frostingen är den helt underbar
Låt kakan stå i formen en stund innan den stjälps upp på galler. Garnera medlingon. Blanda mjöl med bikarbonat och pepparkakskryddor och rör försiktigt ner det i smeten
De ska självklart bakas de också men det är kul att ha lite att välja på. Planerar för fullt inför glöggfikat och kände att jag i år ville testa att göra en mjukpepparkaka istället för de vanliga hårda
Garnera medlingon. Känn med en sticka om den är färdig. 11 dl lingon. 1lingonSätt ugnen på 175 grader. 1Blanda ner vätskan och de torra ingredienserna i äggsmeten, vänd i lingonen
Tillsätt smör, crème fraiche, lingon och kryddor. lingonsylt (helst rårörd). Sätt ugnen på 200°. Häll smeten i en smord och bröad form på cirka 1 1/2 liter
Så här på första advent vill jag bjuda er på en mjuk kaka bakad på mandelmjöl och vispad äggvita, vilket ger ett luftigt men ändå saftigt inkråm om man jämför med många sockerkaksrecept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.