Vispa ägg, sirap ochsocker till ett fluffigt skum. En svensk juledelikatesse er ”mjukpepparkaka”. Blanda yoghurt, mjölk/grädde och lingonsylt med det smälta smöret
VIspa ägg ochsocker pösigt och tillsätt sedan vaniljyoghurten och det smälta smöret. Planerar för fullt inför glöggfikat och kände att jag i år ville testa att göra en mjukpepparkaka istället för de vanliga hårda
Den fick en knaprigt yta och blev mjukoch saftig med härlig smak av pepparkaka. I går provade vi ett annat recept än det vi brukar använda på mjukpepparkaka
Blanda alla torra ingredienser, smält under tiden smöret, rör ihop med det torra, rör sedan ner fil och sirap, smeten behöver inte vispas utan bara röras till jämn konsistens
Man får aldrig vispa ner mjölet, då kan kakan lätt bli väldigt kompakt och torr i konsistensen, utan man ska försiktigt sikta och vända ner den i smeten
Jordnöts- och havrekakorHanden på hjärtat - jag är ingen konditor. När jag bakar vill jag att det ska gå snabbt OCH smaka gott - det behöver inte vara så vacker
Blanda vetemjöloch bakpulver och vänd blandningen varsamt i smeten och häll sedan smeten i formen. Vispa ägg med strösocker, farinsockerochmuscovadosocker
Smöra och mjöla eller bröa en sockerkaksform. Saftig och luftig mjukpepparkaka med smak av choklad. För att krydda söndagen lite extra bakade jag idag en riktig hederlig klassiker nämligen en kryddig mjukpepparkaka med toner av choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.