Gjorde en snabb och lätt mjuksaffranskaka som togs med till jobbet igår, min fredagstur. Jag älskar själv mjuksaffranskaka, och även smeten var hru god som helst
Mjuksaffranskaka. Efter att jag gjort den mycket lyckade mjuka pepparkakan häromveckan började jag fundera hur jag skulle kunna göra något liknande med saffran
Vispa äggen luftiga så att dom får en ljusare gul färg samt ett mjukt skum. Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Ägg och socker vispas. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, gräddfil, smält smör, russin och saffran. För att saffranet ska lösa sig riktigt, man man först blanda det med några cl sprit
Grädda på 175° i ca 40 minuter, tills kakan känns fast när man trycker lite lätt med handen. Den här kakan gjorde jag till Ecocaféet i Östersund, där jag jobbar som receptkonsult sen starten för 2 år sedan
Den här mjuka och gudomligt saftiga saffranskakan hör till den senare kategorin. Mjuksaffranskaka. Så länge jag kan minnas har den stått på fikabordet till advent och kakan är för mig lika synonym med jul som granar och tomteluvor
Mjuk pepparkaka till advent. Hos mig kommer det bjudas på glögg och en smarrig mjuk pepparkaka. Detta recept ger en fantastiskt saftig och lagom kryddig pepparkaka som blir till en perfekt nyttig julfika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.