Perfekt att baka med lilltjejen. Gott, men inte speciellt stark smak av vitchoklad. 150 g rumsvarmt smör2 dl strösocker2 ägg2 ½ dl mjöl2 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker150 g frysta blåbär150 g finhackad vitchokladHäll över resten av smeten
Varm chokladmed skumtomtar ochvitchoklad. I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Mörk chokladbottenmedvitchoklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Extra plus att de blir så vackra också med de olika lagren, då smakar det extra gott också. Vitchokladoch saffran är ju som bekant en underbar kombo och denna fudge är inget undantag
Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med smöret i en kastrull eller i en skål i mikron. Rabarber är något som jag verkligen förknippar med sommaren och häromdagen blev jag sugen på att göra en paj med lite andra smaker än en traditionell smulpaj
Vispa vitorna tills du kan forma mjuka toppar som inte sjunker ihop. Mandel- och ägglikörtårta medvitchokladoch citronKladdigaste, smarrigaste påsktårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.