1 tjock
yoghurt1. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jäst i en degbunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt honung, olja och ägg och rör om.2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke och tillsätt blandningen samt yoghurt i degspadet. Arbeta till en deg, för hand eller med elvisp, tills degen börjar släppa kanterna. Tillsätt ev. mer mjöl.3. Ta upp degen och knåda den smidig. Låt jäsa 1 timme övertäckt i en oljad bunke. Du kan även kalljäsa den i kylen över natten, täck då bunken med plastfilm.4. Ta upp degen och dela den i 8–10 bitar. Platta till dem med handen och täck med bakduk.5. Kavla ut ovala eller runda kakor och grädda några minuter per sida i varm stekpanna.6. Servera brödet som det är med smör eller med pålägg, som en pizza/flatbread och skär i bitar till lyxiga snittar.Förslag på goda toppingsRom, röd lök, crème fraiche, citronFärskost, rökt lax, ägg, gräslökCrème fraiche, ädelost, päron, granatäpple/björnbär/blåbär, rucola, rostade valnötterTipsDet går även bra att grädda bröden i ugn på 225 grader. Värm gärna plåtarna innan. Bröden är klara när de puffat upp och fått lite färg. Brödet går även bra att frysa.
Snabba tunnbröd. Hej. Idag startade vi dagen med nybakade tunnbröd, så himla gott. Dessa går dessutom snabbt att göra då de bakas med bakpulver och inte behöver någon jästid
Häll vattnet i degblandaren eller matberedaren. Smula ned jästen och rör tills den löst sig i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl mjöl till utbakningen
Ingredienser Portioner. 8 st 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 krm salt 50 g smör eller margarin 2 dl mjölk ost eller marmelad till servering Till servering ost marmelad Lägg till i inköpslistan
Det här afrikanska stekpannebrödet är jätteenkelt att baka. Det innehåller ingen jäst, och har därför ingen jästid, vilket gör det till ett snabbakat bröd
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmust och porter och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen en lösts upp
Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Mosa potatisarna och rör ner dem tillsammans med vatten, salt och det mesta av mjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.