I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukttunnbröd som möjligt
Mjukttunnbröd från Jämtland12 st. En god vän till mig kommer från Jämtland och han pratar ganska ofta om jättegoda mjuka "tjockpickebröd" som hans mamma brukade göra
Ni förstår inte vilket kaos det var när jag skulle baka det här tunnbrödet. Mitt i allt ”imorgon flyger vi till Nice”-kaoset fick jag för mig att ”vore det inte gott med lite tunnbröd” såhär på kvällskvisten
Tunnbröd i stekpannaMan får lägga ner lite tid men det är det helt klart värt. 1,5 liter rågsikt4 tsk bakpulver2 tsk salt5 dl filmjölk1,5 dl sirapBlanda rågsikt, bakpulver & salt
2 mjuka tunnbröd. Blanda kesella och teriyakisås och bred ut på bröden. Lägg på rostbiffen. Skär gurkan i långa stavar och lägg i en rad i mitten bå bröden
Receptet kommer från min farmor. Ett härligt gott och mättande bröd. För att baka så behöver du. 50 gr margarin5 dl mjölk1/4 pkt jäst1/2 tsk salt1/2 dl socker2 msk sirap1/2 tsk hjorthornsalt1 dl grahamsmjöl2 dl rågsikt8-10 dl vetemjölGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.