I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukttunnbröd som möjligt
Grädda bröden till fin färg ca 4-4,5 minuter, beroende på hur din ugn är. -Mama Skogly ♥ 10 st. Så var det måndag och sista arbetsveckan innan jul inleds härmed
Tunnbröd150 g smör 4 dl mjölk 50 g jäst 4 dl vatten 2 tsk hjorthornssalt 0,5 tsk salt 1 dl strösocker 150 g ljus sirap 950 g vetemjöl generöst med vetemjöl till utbakning
Forma en rulle av degen och dela i bitar. Tunnbrödet går utmärkt att frysa. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och sirap och värm till fingervarmt
Passa på - ibland går det fortare, då får man sänka värmen. Mjukttunnbröd från Jämtland12 st. 1-2 msk malda brödkryddor (kummin, anis, fänkål). Kavla ut varje bulle till en tunn kaka, 2-3 mm, använd gärna kruskavel. 1-2 msk malda brödkryddor (kummin, anis, fänkål)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.