Koka upp grädde och glögg i en kastrull. Tillsätt sockret lite i taget. Koka upp igen. Hacka chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen
Glöggtryffel (ca 25 st)Ingredienser1 dl grädde25 gram smör1 msk strösocker3 msk glögg200 g chokladPepparkakorGör såhärVärm grädde, smör, strösocker och glögg i en kastrull
Jag var på Beer Makers Dinner på restaurang Picnic i Uppsala. . I går, måndagen den 30 September, var jag med om en sak som kommer att sitta kvar mycket länge i mitt minne
Nytt bakexperiment. Efter att jag gjort den mycket lyckade mjuka pepparkakan häromveckan började jag fundera hur jag skulle kunna göra något liknande med saffran
Från vänster Trillingnöt, Chokladkola, Glöggtryffel, Chokladdoppad lakritskola (och några jag inte chokladdoppat, för Kirons skull då han inte är så förtjust i choklad)
" Ljus chokladtårta med glöggtryffel cirka 12 bitar TÅRTA 300 g ljus choklad 200 g normalsaltat smör 1 dl strösocker 1 dl farinsocker 3 msk vit sirap 3 ägg 2 msk vaniljsocker 1 1/2 dl mjöl TRYFFEL 3/4 dl grädde 3 msk starkvinsglögg 150 g finhackad mjölkchoklad 1 msk glukos, 50 g 50 g osaltat rumstempererat smör En välsmord springform, ca 20 cm i diameter Smält chokladen och smöret i mikron eller i vattenbad
Svenska köttbullar i Alanya. Har du börjat fundera på köttbullarna som ska göras till jul. Då får du ett av mina köttbullsrecept som är lika gott på julbordet som med en gräddsås till en vanlig vardagsmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.