snarare en något look-alike wannabie medlax. fräs upp lite smör och slunga löken i en minut, tillsätt därefter gurkan ytterligare en minut, smaka av med lite havssalt
Pressa potatisen och serverar den varm med en klick av smör och hackad dill. dill, hackad. Salta den och lägg laxen mitt i formen och såsen på och tillbaka i ugnen
Häll grädden i botten på formen. Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenaten och sötpotatisen. Smöra en ugnsform och lägg rätt så mycket spenat i botten, lägg laxen över, salta och peppra
Koka samman vatten, fond, creme fraiche, gräddeoch senap någon minut i en kastrull. Lägg tillbaka laxen i formen och servera med t ex kokt ris och kokt broccoli och gröna bönor
Häll sedan på grädden, vispgrädde eller matlagningsgrädde är upp till er att välja. (jag brukar servera laxenmed pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den i mindre bitar)
alltsammans i en skål och plocka ner dillen. Mixa olivolja, salt, dill, persilja,. Ugnsbakadlax. laxen en fräsch, vårig fänkålssallad med en frisk och örtig kall
Tillsätt gräddeoch koka upp. Spenat och pigg citronsås ger laxen mycket smak. Lägg på laxbitarna. Tillsätt hackad vitlök och smaka av med salt och peppar
RECEPT – HEL LAXmedDILL, CITRON & SMÖR. Jag tycker laxen är absolut godast när man ugnsbakar den i foliepaket med e n o r m t mycket dill, lite citron, salt och smör
Gör ett snitt i laxenoch täck filéerna med röran. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Hacka dilloch fördela över. hackad dill. Till detta blev det en superfräsch citrondippsås som blev himla lyckad, så god och fräsch och passade perfekt till den ugnsbakadelaxen
Finhacka eller klipp persilja ochdill, och fördela över laxen. ½ kruka dill. Jag passade på när det var extrapris till påsk, och la laxen i frysen, och den kom till användning när döttrar och mågar kom hem för att hjälpa till med vårkrattning och diverse annat småjobb på gården
Den senaste veckan har jag gjort den två gånger till olika sällskap och båda gångerna har jag serverat den som dipp till grillade quesadillasmed massor av ost, jalapeno, salami och tomat
Vispa ihop grädde, mjölk, vin, dilloch gräslök i en bunke. Här kommer ännu en enkel och god gratinerad laxmed mumsig sås, denna gång smaksatt med vitt vin, dilloch gräslök
Tror att färsk dill är min favoritkrydda man kan ha den till så mycket, längtar redan efter julbordets gravade lax som man med fördel fullkomligt dränker i dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.