Morotscupcakes med cream cheese-frosting
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 170 g rivna morötter (ca 2-3)
  • 1150 g vetemjöl (2,5 dl)
  • 15 g bakpulver (1 tsk)
  • 13 g salt (0,5 tsk)
  • 14 g kanel (2 tsk)
  • 14 riv muskot från hel nöt
  • 1110 g ägg (2)
  • 1170 g strösocker (2 dl)
  • 1130 g vegetabilisk olja (1,5 dl)
  • 1 fina passande formar
  • 1200 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1200 g florsocker (3 2/3 dl)
  • 1300 g färskost
  • 112 g vaniljsocker (1 msk)
  • 1 Morotscupcakes170 g rivna morötter (ca 2-3) 150 g vetemjöl (2,5 dl) 5 g bakpulver (1 tsk) 3 g salt (0,5 tsk) 4 g kanel (2 tsk) 4 riv muskot från hel nöt 110 g ägg (2) 170 g strösocker (2 dl) 130 g vegetabilisk olja (1,5 dl) fina passande formar
  • 1 Cream cheese-frosting200 g osaltat smör, rumstempererat 200 g florsocker (3 2/3 dl) 300 g färskost 12 g vaniljsocker (1 msk)Morotscupcakes
  • Sätt ugnen på 180 grader varmluft och ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt. Riv morötterna fint. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, kanel och muskot i en bunke. I en annan bunke vispar du ägg och socker vitt och fluffigt med en elvisp. Blanda i morötter och vänd i de torra ingredienserna, lite i taget så du undviker klumpar. Blanda ner vegetabilisk olja. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i 22-23 minuter. Prova med sticka att de är genomgräddade, ta ut och låt svalna helt i formen. Cream cheese-frosting
  • Vispa ihop smör, färskost och vaniljsocker. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa tills det blir en fast och fin frosting. Om frostingen känns lite lös kan du stoppa den i kylen i 15 minuter innan du börjar spritsa. Spritsa frostingen på muffinsen, pudra över lite florsocker om du vill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.