1 Morotscupcakes170
g rivna morötter (ca 2-3) 150 g vetemjöl (2,5 dl) 5 g bakpulver (1 tsk) 3 g salt (0,5 tsk) 4 g kanel (2 tsk) 4 riv muskot från hel nöt 110 g ägg (2) 170 g strösocker (2 dl) 130 g vegetabilisk olja (1,5 dl) fina passande formar
1 Cream
cheese-frosting200 g osaltat smör, rumstempererat 200 g florsocker (3 2/3 dl) 300 g färskost 12 g vaniljsocker (1 msk)Morotscupcakes
Sätt ugnen på 180 grader varmluft och ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt. Riv morötterna fint. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, kanel och muskot i en bunke. I en annan bunke vispar du ägg och socker vitt och fluffigt med en elvisp. Blanda i morötter och vänd i de torra ingredienserna, lite i taget så du undviker klumpar. Blanda ner vegetabilisk olja. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i 22-23 minuter. Prova med sticka att de är genomgräddade, ta ut och låt svalna helt i formen. Cream cheese-frosting
Vispa ihop smör, färskost och vaniljsocker. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa tills det blir en fast och fin frosting. Om frostingen känns lite lös kan du stoppa den i kylen i 15 minuter innan du börjar spritsa. Spritsa frostingen på muffinsen, pudra över lite florsocker om du vill.
Idag blir det ett trevligt recept på nutellamuffins med nutellafrosting. Jag valde att använda gröna formar med vita prickar och stora strösselkulor som ska imitera julgranskulor
Riv mandelmassan grovt och vispa den med smöret. Skär i bitar och garnera med godisägg. Klä en liten form med bakplåtspapper, cirka 18x25 centimeter, eller vik en låda av bakplåtspapper i den storleken och ställ den i en form eller på plåt
Skrivet 2016-10-08 Klockan 13. 57. 00. Det här behöver du till en långpanna 30x40 cm ( 42 kakor ). 500 gram smör10 dl vetemjöl4 dl strösocker4 msk vaniljsocker1 msk bakpulver
Ingredienser Portioner. Ger 1 bröd 1 stort ljust runt bröd 150 g mjölkfritt margarin 3/4 dl olivolja 3 finrivna vitlöksklyftor 1 dl finhackad persilja 2 krm salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Större bitar går bra att servera som dessert med bär och glass. Tillsätt resterande ingredienser, rör slätt och häll upp i en långpanna med på ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper
1Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. 1Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. 1Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren
Rör smör och socker fluffigt med elvisp eller för hand. Servera kokoskakan som den är eller med lätt vispad grädde samt färska bär som jordgubbar, hallon, vinbär eller blåbär
Garnera med vispad grädde och hallon. vetemjöl, 90 g. 1smör. 1strösocker. 1vatten. 1ekologiska citroner (finrivet skal av 1 citron och ca 4 msk pressad citron)
1Blåbärsmuffins100 g smör 2 ekologiska ägg 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl ekologisk mjölk 3% 1 st citron, skalet 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 200 g frysta blåbärSätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins (i vanlig ugn kan du höja temperaturen med 20- 25 grader). Varva muffinssmeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.