Så jag tog med mig receptet hem så att när suget efter något gott faller på så kan jag baka dessa. Jag bara måste tipsa er om de härrawfood chokladbollarna
Det härär mitt tredje försök medrawfood-kakor och det mest lyckade, får jag nog lov att säga. De smakar ordentligt med choklad och det faktum att man strör lite flingsalt på toppen ger en väldigt god smakbrytning
När man blötlägger nötter och fröer väcks de till liv och från att ha varit torkade (sovande) så blir de levande och fulla med energi och livskraft – levande föda
Jag tänkte ta med en ena korgen till en kompis som bjuder på tjejmys en kväll i veckan och den andra är till en kompis som precis börjat experimentera lite med olika nyttiga recept
Kärna nu ur dadlarna och lägg ihop medmed nötterna. Det härär nämligen en grön rawfood yoghurt som består av blötladga cashewnötter, dadlar för sötman och spirulina för färgen
Rawfood bollar. 90 gram torkad mango. 1 dl kokoschips10 st. torkade aprikoser3 msk juice. ev. riven kokos. Blanda torkad mango, kokoschips och juice i en skål, låt dra i ca 5 minuter
Toppa med hackad chili och kanske lite persilja eller ärtskott. Dela det här. Jag tycker RawFoodär spännande om än extremt – för att kallas Raw får maten ej upphettats till mer än 42 grader, men bara genom att läsa ingredienslistan tycker jag mig bli lite piggare och starkare inför vintern som kommer snart. 1 tsk färskingefära. 1 tsk färskingefära
Jag har aldrig testat varken att göra eller äta något liknande förut men jag måste medge att jag är nöjd över mitt hopkok, jag tycker att alla smaker passade väldigt bra tillsammans
Servera medfärskabär och glöm inte att njuta av den fantastiska konsistensen på fyllningen. en knaprig och söt bottnen med den lenaste, krämigaste och mest perfekta chokladfyllningen ni kan tänka er
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.