Där hade de med det här magnifikt goda och superenkla receptet på morotsmarmelad. Mitt första försök att göra just morotsmarmelad men definitivt inte den sista
Frisk morotsmarmeladmed kanel (en burk). Det är en frisk, men ändå söt, marmelad med morötter och kanel – en jättegod kombination som fungerar fint till såväl en ostbricka som till frukostmackan
Dessa godbitar innehåller dock oftast nötter och därmed inte lämplig för alla att förtära. Basen består av kokos där jag adderade torkade aprikoser och färska dadlar
Lägg aprikoserna i formen som är klädd med pajdegen, fördela fyllningen över. Det blir med pajdeg än vad som behövs, men kavla ut degen och skär i rutor
Dela aprikoserna på längden. Koka bitarna i en liten kastrull med vitvinsglöggen 5-10 min på svag värme tills glöggen kokat in. 100g soltorkade aprikoser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.