Soppan serverar jag gärna i en mysig kopp eller i en fin tallrik, med några knapriga tillbehör så som nötter, frön eller ost för lite tuggmotstånd och nya smaksensationer
Varför inte tillaga brysselkål i ugn och piffa till den med lite rostadefrön…. Ett nät med brysselkål, ca 200-300 g. 0,5 dl solrosfrön. Strö över solrosfrön och rosta i ugnen i 20 min. Ett nät med brysselkål, ca 200-300 g 0,5 dl solrosfrön
Hetta upp en stekpanna med olja. 100 gram solrosfrön. 100 gram pumpafrön. 1. 2. Rosta nötterna i omgångar i 3–5 minuter eller tills nötterna har fått färg
Strössla över lite solrosfrön, hampa, persilja eller annat du gillar. rostad morotssoppa, irakisk spenatgryta, barnvänlig ajvarpastagratäng och champinjonsoppa med spenat
Och på sidan en fräsch sallad med råhyvlad fänkål, ruccolla, citron, olivolja och rostadefrön. Ta en ugnsform och sprid ut ett tunt lager med blandade frön, jag använde solros och pumpafrön
Förväll kålen några minuter och häll över den i en sil och spola med kallt vatten. Stöt kryddorna i en mortel och rör ihop med resten av ingredienserna så det blir en jämn blandning
Så jag tog några av mina favoritingredienser – solrosfrö, mandlar och melonkärnor, rostade dem, sötade med aprikoser och smaksatte med vanilj och apelsinsaft
Egentligen håller jag just nu på med mitt lilla ‘projekt’ att göra Levain från scratch med vildjäst och allt, men medans degarna är på sista jäsningen så tänkte jag delge en ny variant på ett bröd jag tidigare postat, fast med lite justeringar
Rosta pumpakärnor och solrosfrön i lite olja i en stekpanna, salta och peppra. 1. 2. Blanda turkisk youghurt, pressad citron, citronskal, pressad vitlök, riven ingefära, spiskummin, kanel, cayennepeppar och honung
Strössla ev med lite frön på limpan. Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Smörj en brödform och häll ned lite skalade sesamfrön, då blir det lättare att få ut brödet när det är färdigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.