Söt plommonmarmeladmed kanel och vanilj (en burk). Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel och vanilj
Nej, det måste jag inte, men det är onekligen väldigt gott ihop med de flesta bär och frukter. Häll upp den varma sylten på varma, steriliserade burkar, eller låt den kallna och frys in den i lagom portioner
Soppor gjorda med morötter som huvudingrediens har inte alltid stått högt i kurs hos mig, men sedan jag startade bloggen har jag ätit flera riktigt goda morotssoppor vilket har gjort att jag har börjat ändra åsikt om den solgula soppan
Njut med ett gott bröd. 3 dl rivna morötter 1 grönsaksbuljong5 dl vatten 2 dl grädde 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar 2 msk tomatpuré Koka ihop 20 minuter mixa ihop med stavmixer. 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar. 20 minuter mixa ihop med stavmixer
Den här veckan drar igång med en mumsig, färgglad, morotssoppa. Smaka av med salt och svartpeppar. Jag tycker att mixade morotssoppor ibland kan bli en aning för söta, men i den här soppan balanseras morotssötman upp perfekt av syrligheten från den pressade apelsinen och crème fraichen
Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar. Rör om då och då. Lägg i morötterna, häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp
Koka upp plommon, socker, citron och snittad vaniljstång i en tjockbottnad gryta. Gjorde lite mumsig plommonmarmeladmed hackad mandel häromdagen, blev mycket gott, men man kan utan problem minska mängden mandel till hälften
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.