Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken. Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Artur som tror han är allergisk mot både avokado och dadlar frågar. 1-2 msk kaffe. 1 krm vaniljpulver. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. 1-2 msk kaffe. 1 krm vaniljpulver
(jag har tagit recept rakt av från Nilla's Kitchen, men bytte ut nyponskalmjöl mot durramjöl. Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön. Baka mitt i ugnen i ca 15-20 min
Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Känn med sticka att de är klara. Vispa sedan i omgångar ner florsockerblandningen varvat med den mjölkersättning du valt i det mjölkfria margarinet
majsmjöl. Det är en helt ny träningsform för mig, jag började med det här bara för något år sedan och jag har börjat träna regelbundet först nu egentligen
Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. 50 g jäst1/2 dl rapsolja5 dl fingervarmt vatten3 msk sirap1 tsk salt2 msk fiberhusk11 dl glutenfri mjölmix. Låt degen sväll i 10 minuter. Rulla degen till 12 st runda tekakor. Nagga med gaffel och låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. 1/2 dl rapsolja. 1 tsk salt. 11 dl glutenfri mjölmix
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Dekorera gärna med marsipankycklingar om ni har, annars duger rostad flagad mandel väl. Tårtan kan serveras som den är men extra gott blir det med lite mjukrörd vaniljglass eller lite grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.