Du kommer lång med ett paket blåmusslor som får koka i lite vittvin ochgrädde. Skrubba och rengör musslorna i kallt vatten, kasta de som inte stänger sig
Krydda efter smak med färsk timjan, basilika, rosmarin, eller torkade kryddor. Fräs hackad lök och vitlök i smör i en stor kastrull, häll på vinet, grädden, lägg i buljongtärningen och tomatpurén
Spara det kallt till nästa dag och smaksätt med lite fiskbuljong. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Jag är ganska feg när det gäller mussloroch slänger sådana som har gått sönder eller inte stänger sig när man knackar på dom och även dom som inte öppnar sig när man har kokat dom
4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vitt vin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Rosta eller grilla rågbrödet, gnid in rostsidan med lite färsk vitlök från en klyfta. Det var längesedan jag åt röktamussloroch de kommer numera defenitivt att komma upp på rankinglistan över att tillagas lite oftare, dessutom perfekta att ta med sig i båten om man nu inte har kyla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.