Idag resulterade det i den här sjukt goda mugcaken. Har väldigt länge känt mig oinspirerad till att göra något nytt och roligt till frukost men efter order från lite olika håll och kanter att komma med nya recept så har jag nu blivit sugen på att göra något nytt
Då var det dags att testa göra Mugcake från min nya bakbok om just Mugcakes. Idol på tv och sen var det bara sätta sig med en mugg i handen och äta med sked
Det blev så gott medchokladmandelmjölk. Eftersom min dotter inte tål mjölk och vi alla får i oss betydligt mindre kalcium än tidigare så försöker jag få i oss kalciumrika livsmedel
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda ihop allt och häll över ett bakplåtspapper. Ställ i kylskåpet ca 1 timme och skär sedan i små bitar. 150 g mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.