Ensvenskt lagom kastrull ställdes på spisenoch smöret klickadesi. Knaprigpotatis, smakrik sås med hög “fisksälta” från fondenmen ändå litevinsyraibakgrundentillsammansmedden söta saftstektasvampen blev enriktigt bra kombination
Rätten serveras ofta medfriterat ägg, limeochprik nam pla (chilifisksås). Det är lite som våran pyttipannaoch du kan göra denioändligavariationermengrunden är alltidris, ägg, fisksåsoch lök
salt ochmalenvitpeppar efter smak. Ta upp och skär i tunna strimlor. ghee att steka i. Vispaihop äggsmet och grädda en tunn omelett, dra av från värmenoch lägg lock på stekpannan så smeten stelnar på ovansidan, låt sen svalna helt
Jag har ioch för sigväldigt många favoritermen just den här rätten är lite extra mumsigt. Lägg över det stektaien form eller serveringsskåloch täck medaluminiumfolie så att det hålls varmt
Det blev enhastigmiddagigår så jag tärnade ner liteöverblivenpotatisien panna ochstekte köttbullar ochprinskorvien annan och avslutade med ett gäng stekta ägg när allt var klart
Servera fisken på med kokt potatis, tomat/löksallad ochenfisksås. Eftersom vi fått förmånen att få hälleflundra av en kär vän till oss som fick napp så måste jag dela medmig av ännu ett gott recept på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.