Jag är verkligen ett stort fan av vegetariska biffar i olika former. Eller ja – egentligen är jag mer för att äta grönsaker som de är (råa, kokta, grillade…), men eftersom mina barn tyvärr inte är lika sålda på det så älskar jag formatet plättar eller biffar
Efter drygt ett år med en massa recept på kött- och fiskrätter här på bloggen tycker jag att det kan vara dags för min första vegetariska rätt, nämligen parmesanpanerad aubergin med chilimajonnäs och rättikspasta med babyspenat
Koka pastan enligt anvisningarna. Under tiden sköljer du grönsakerna, skalar moroten och hackar allt i lagom stora bitar för att din mixer ska kunna mixa dem
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Det är fredag och jag vet att ni är många där ute som kommer att äta tacos ikväll. Men tacos går ju att variera i (nästan) all oändlighet, några av mina favoriter är nachos, quesadillas och tacopaj
Lövbiff kan vara ganska torrt och tråkigt, men med en härlig marinad som får dra i sig riktigt länge blir lövbiff, uppträdd på spett, en höjdare på buffébordet
Skala och finriv morötterna, hacka löken. Blanda ihop allting ordentligt till en sammanhållen färs. Forma biffar (blir på satsen ca 8-10 stycken) och genomstek knapriga på medelvärme i stekpanna med rapsolja
Du kan tillsätta finhackade persilja eller någon annan god ört som du gillar i morotsbiffarna. Morotsbiffarna är lika goda att avnjutas kalla som varma
Egentligen är jag ingen snickers älskare, jag tycker det helt enkelt är för sött. Dessa små godingar är absolut inte för söta snarare lite åt det salta hållet, på ett bra sätt
Jag slutade tidigt idag och har haft en lugn och skön eftermiddag hemma med barnen. Så jäkla skönt. Vi har byggt pärlplattor, sprallat och lagat jättegod mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.