110 smörgåsrån
3 äggvitor 1,5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 tsk pektin 1 krm citronsyra 1 msk strösocker 5 tsk ljummet vatten 200 g mjölkchoklad strössel att garnera medStansa ut rundlar av smörgåsrånen med hjälp av en rund kakform eller öppningen på ett glas. I en bunke vispar du upp äggvitorna till fasta toppar. Tillsätt strösocker och vaniljsocker, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en blank smet. Ställ åt sidan. Blanda ihop pektin, citronsyra och strösocker i en liten skål som tål värme. Tillsätt vattnet, lite i taget, samtidigt som du rör om hela tiden. Värm i mikrovågsugnen på högsta effekt i 25 sekunder. Rör om och låt svalna. Den ska ha svalnat och tjocknat lite grann men inte stelnat helt. Vispa ner pektinblandningen i marängsmeten samtidigt som du vispar med elvispen på högsta hastighet. Vispa i ca 5 minuter så att du är säker på att pektinblandningen fördelat sig jämnt i smeten. Skulle du få klumpar i smeten kan du sila smeten genom en finmaskig sil. Spritsa ut mumsmums-fyllningen på dina smörgåsrån och ställ dem på en plåt eller bricka som får plats i frysen, täckt med bakplåtspapper. Låt mumsmumsen stå i frysen i minst 1 timme. Grovhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna. Doppa varje skumtopp i chokladen, låt överflödig choklad rinna av och garnera med strössel.
Riv mandelmassan och blanda för hand med strösocker och kakao. Bottnar. Vispa äggvitan till hårt skum och blanda försiktigt ned i mandelmasseblandningen
Lägg sedan smeten muffinsformarna med en sked. Detta underbart goda recept på chokladmuffins kommer från bloggen All that splatters och är skriven av bloggaren Lodi från Texas
Smaksätt den med vanilj. Klä formarna med drygt hälften av degen. Täck dem med lock av degen. Stjälp försiktigt upp kakorna på plant underlag medan de ännu är varma
Garnera med vispad grädde och hallon. vetemjöl, 90 g. 1smör. 1strösocker. 1vatten. 1ekologiska citroner (finrivet skal av 1 citron och ca 4 msk pressad citron)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.