Jag älskar mussloroch äter dem ganska ofta med olika smaksättningar. Det enda man behöver tänka på är att dra av skäggen och skölja musslorna innan tillagning, samt att slänga de musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet
Börja med att skölja av musslorna i kallt vatten och skrubba dem lätt. Moules marinés kallas dessa vitvinsångade blåmusslor när de serveras i Frankrike
Spara det kallt till nästa dag och smaksätt med lite fiskbuljong. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Jag fick dela den med Love och Alfred som också gillar musslor. Borsta och skölj musslorna. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när man knackar på dem
Det här är en variant av musslor som med en kryddig tomatsås med chili och rökt paprika. Jag gjorde dom medhjärtmusslor men man kan också göra använda vanliga blåmusslor
Du kommer lång med ett paket blåmusslor som får koka i lite vittvin och grädde. Skrubba och rengör musslorna i kallt vatten, kasta de som inte stänger sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.