Blanda majs, krossadeoch tomater ochbönor i en kastrull. Krydda med salt, svartpeppar och chiliexplosion eller annan krydda som du gillar så att kycklingen får rejält med smak
Vita bönormed soltorkade tomater, vitlök och salvia (insalata di fave e salvia). Har du inte redan blötlagt och kokat bönorna så går det naturligtivis lika bra med färdigkokta i tetrapack
Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
Jag gjorde en falukorvsgrytamed smak av pizza, och serverade med pasta. Medkrossade tomater får man en bra grund som går att bygga på med buljong, vin, grönsaker och kött, kyckling eller fisk
Ikväll åt vi en mustig fisksoppa med saffran, tomat, ingefära och apelsin. Jag skivade och stekte en morot, en gul lök, tre vitlöksklyftor, en halv chilifrukt och en bit ingefära i olja
Med torskrygg i frysen, blev det fisksoppa till middag. Tillsätt därefter krossade tomater, vatten, buljongtärning och kryddor och koka tills att morötterna nästan är klara
Passar så fint ihop med brysselkål, stora vita bönor, körsbärstomater och purjolök. Först ut blir en suverän brysselkålssallad, mild och krämig med en dressing som är en av de godaste jag har gjort, tror jag
Servera med en klick gräddfil, hackad paprika, majs, ev. Smaka av med flingsalt, svartpeppar och ev. Häll över i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna förutom majsochbönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.