Ännu en god kycklinggryta ska ni få. Blev verkligen så gott, med massa goda smaker. Skippa för guds skull inte syltlöken som ger ett härligt "crunch" tillsammans med kyckligen och paprikan
När vi nu åkte till Dalarna över nyår så var detta den perfekta rätten att ta med dit. Tillsätt sedan lök tillsammans med mer smör, därefter resten av ingredienserna och låt stå på medelhög värme i ca
Ingredienser Portioner. 4 ca 600 g kycklingfiléer 75 g rökt fläsk eller bacon 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk smör 2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning 1 krm svartpeppar 1 3/4 msk balsamvinäger 2 msk hackad persilja 1 tsk maizena majsstärkelse Till servering 4 port ris gärna svart råris lättkokta morötter sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ikväll blev de lite ”fine dining” med kökskemi. Spetskål. Tommy Myllymäki vann ju kock-VM med en sabayonne på brynt smör till gös så jag tänkte att det funkar lika bra till hälleflundra
Kände mig lite "vintrig" dels kanske för att julmusik ljudit ur högtalarna sedan fredag eftermiddag men även för att det dukades med julduken på bordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.