Mustig rödbets- och quinoagryta med fetayoghurt & groddar
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl quinoa (torrvikt)
  • 6 dl vatten
  • En gnutta salt
  • 1 stor rödbeta
  • 1 stor tomat
  • 1/4 fänkålshuvud
  • ½ rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • finhackade
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 2 dl förkokta kikärtor eller kikärtor på burk
  • 4 msk (ovispad) vispgrädde
  • 3-4 msk rödvin
  • 1 msk kokos/farin/muscovadosocker
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • ½ kub grönsaksbuljong
  • 1 stjärnanis
  • ½ tsk fänkålsfrön
  • 4 kryddpepparkorn
  • ½ dl torkade tranbär
  • 1 nypa cayennepeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. lite vatten
  • kokosolja/smör/ghee för stekning
  •  
  • Fetayoghurt
  • 150 g fetaost
  • 1½ dl gräddfil/turkisk yoghurt
  •  
  • Till servering
  • Groddar
  • Färsk timjan
  • Nymald svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.