Det ger brödet jämnare porer och gör att det kan hålla vätskan bättre – det blir mer elastiskt, smular mindre, håller längre och blir bramycket saftigare
Jag tog därför hjälp av bakgurun Jan Hedh, som gör något som kallas för ”limpblandning”. Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets
Hejsan,. bacon ger god smak åt maträtter, något salt behövs knappt när man har i bacon. Min bror brukar göra en sås på bacon, kantareller och philadelfiaost
Mitt stora problem när jag bakar bröd är att jag är dålig på att få "upp" brödet, dvs det blir lågt, ingen höjd på det men med brödformar så går det mycket bättre och man slipper dessutom "dega" för mycket med degen
Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.