Men vid jul så finns det inte mycket som slår kombinationen av saffran och vit choklad. Maken pratar fortfarande om den här saffranskakan och sa senast igår att denna måste vi baka igen till jul
Den här kakan bakas lätt i långpanna och är så saftig och god så jag kommer använda den här många gånger när jag inte har tid att göra lussekatter men ändå vill ha något saffransaktigt till fikat
-). Härligt gul blir den saftigasaffranskakan. Kakan blir riktigt saftig tack vare generöst med smör och mandelmjöl och påminner en liten aning om en tung mazarinkaka i texturen
Denna variant hade en len konsistens med en viss kladdighet, mycketsaftig och smakrik. Till vår förvåning hade vi skapat en helt ny variant av saffranskaka
En tung och saftig saffransbulle med fantastiskt god fyllning - går bra att frysa också. Saffransbröd med mumsig fyllning, i långpanna30 bitar 75 g smör eller margarin0,5 l mjölk50 g jäst250 g kvarg (finns billig o bra på Lidl, annars Kesella)2 pkt saffran2 dl socker0,5 tsk saltca 1,5 - 1,6 l vetemjöl. ca 1,5 - 1,6 l vetemjöl
Jag hade lite saffran kvar och passade på att baka en mjuk kaka som mamma bjudit på. Jag tycker att mjuka saffranskakor lätt kan bli torra men så inte den här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.