Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37 grader. Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig
Cheeseburgare600 g nötfärs av högrev salt svartpeppar 80 g cheddarost (eller gruyere, att hyvla) 2 gula lökar 2 saltgurkor smör, till stekning 4 hamburgerbröd
0,5 l grädde. 11 dl mjölk. 11 vaniljstång. 17 äggulor. 1125 g socker. 1rörsocker. 10,5 l grädde 1 dl mjölk 1 vaniljstång 7 äggulor 125 g socker rörsockerSkär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna
Så här gör du. 15 minuter. Vispa ihop äggulorna med senap och vitvinsvinäger. Vispa försiktigt ner oljan, först långsamt i en tunn stråle, öka sedan takten när det binder
Vispa ihop, senap, socker och vinäger i en skål. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning. Den tunna strålen är här extra viktig eftersom det endast är senapen som emulgerar
Lunch på Tommy Myllymäkis Julita Värdshus. Jag glömde nästan bort att jag skulle visa er bilder från vår lilla utflykt till Katrineholm som vi gjorde förra helgen för att besöka Julita Wärdshus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.