Hacka frukterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och yoghurten. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna
Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
(Var noga med att det verkligen blir blandat ordentligt, annars kan brödet spricka i ugnen. (Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen när du mäter upp mjölet eftersom mjölet då packas och man tar för mycket
Bakade ett supergott bröd nu ikväll. ) Så himla enkelt var det med och det gillar jag. Blanda i hop allting i en bunke och häll i en form med bakplåtspapper
Ett nyttigt bröd bakat med fullkornsdinkel, vete, torkad frukt och nötter. Brödet blir ganska platt eftersom det är en "tungdeg" som gör att den inte orkar jäsa upp speciellt mycket
Den bestod helt enkelt av mörktbrödmed rökt kött, torkade svarta oliver samt bacon- och ostpuffar. Vilket mörktbröd som helst duger förstås, men just nu bakar jag mitt det däringa brödet hela tiiin, som man säger här i Östergötland, inte tiden, utan tiiin
bakat,bröd. Skicka med e-post. Gör dubbel sats av detta bröd och tillsätt 1dl hackade torkade fikon och 1dl torkade aprikoser i den andra satsen. 1dl torkade aprikoser
Smaka av med salt och peppar samt citron. Servera på mörktbröd, rostbröd eller kavring. Måste tipsa om en underbart god laxröra jag gjorde häromdagen på lax vi hade kvar sen nyår
50 g jäst 5 dl vatten 2 msk olja 2 tsk salt ca 14 dl vetemjöl (varav drygt 1 dl till utbakning) 2 dl gräddfil 200 g torkad frukt (jag använde aprikoser) ca 10 st torkade fikon till topping Värm vattnet till ca 37 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.