Håll bara ett extra öga på kakan när den är i ugnen så den inte blir överbakad och bre på chokladkrämen så fort kakan svalnat, sen så är det näst intill bara att njuta av den här godsaken
Vi har ju varit varandra så nära så länge, det hade varit tråkigt om detta vore slutet. Detta bär emot att säga, för en smörgåsälskare som mig, men idag är jag faktiskt lite trött på deg och bröd
Nej det kanske inte är så ekonomiskt smart att köpa färsk ( gärna ekologiskt) kycklingfilé på väg hem från jobbet för att man inte vet vad man ska laga samma kväll
Rör ner smöret precis före servering så att såsen blir blank. Häll över 1 msk grädde när löken nästan är torr. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Kul att få möjligheten att träffa så mycket härligt folk. Det märks i trädgården, som de senaste dagarna har varit fullsatt med fikande gäster, och i går hade någon lagt in en annons i dagspressen med en påminnelse om de kvarvarande öppetdagarna med liten hint om att extra goda kakor kom att serveras på silverfaten
Just när man var som mest sugen på något riktigt gott brukade hon ta fram ur förrådet, koka en underbar soppa som hon sen serverade med ovispad grädde och några mandelbiskvier
Visserligen har väl inte onsdagen bjudit på något vidare beachväder, ganska kalla vindar och moln kändes inte som vårt förstahands val närdet gällde att spendera vår lediga dag på stranden
Inte förnära då kakorna flyter ut något. Här är ett recept på goda knapriga glöggkakor till fikat. 3 1/2 dl havregryn. Rör om och låt det svälla i 15 minuter. 3 1/2 dl havregryn
När jag lagar husman är det antingen inspirerat av min mamma eller av Leif Mannerström. Här är det viktigt att det verligen KOKAR och inte småbubblar som när man stuvar makaroner i dryga tjugo minuter
Bred eller spritsa på frostingen på cupcaksen när dom har kallnat. Dom säger att deras mest sålda cupcake är denna, vanliga vaniljcupcaken – för ibland är det enkla detgodaste
Kotletter i god sås En lunch för två. Man är ju aldrig så kritisk som närdet kommer till sin egen mat, men idag vill jag bara överösa mig själv med komplimanger över hur jäkla gott det blev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.