När termometern har uppnått den kritiska punkten (det brukar ta ca 15 – 20 minuter för en bit på dryga 1 kg) tar jag ut köttet och slår in det i aluminiumfolie
Men jag gjorde en test, och det blev superbraDet blev en ceacardressing till. I kväll har jag fixat en salladDen innehåller isbergssallad, tomater, avokade, blåbäroch parmaskinka som jag kört i micron för den skulle bli torkad och knaprig
I går kväll fick vi fint besök av mina föräldrar och med sådant fint besök krävs fin mat. Så det fick det bli, trerätters till och med, även om förrätten kan gå under plockmat
Det känns verkligen som att husköpet närmar sig och det känns så pirrigt och spännande. Det är därför jag hatar att ha bil när man bor inne i stan – parkeringen är åt helvete
I helgen bakade jag en glutenfri citronmarängpaj som ockås blev mjölkfri. När man tar det igen. Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Tjejerna i charken frågade till och med förvånat om jag var ensam, för de kommer säkert ihåg alla gånger barnen bråkat om vem som ska ta nummerlapp och när jag fått hejda dem så de inte drar ut hela rullen med nummerlappar
Jag uppskattar nog inte fredagarna när jag är ledig varje dag. Kvällens efterrätt blev en enkel, snabb och inte alltför onyttig efterrätt som vi gör då och då
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. I år har vindruvorna på mina två vinstockar mognat så pass att jag kan skörda, och idag har jag fått låna en saft-maja av våra grannar
När man bakar goda raw brownies med nötter, kakao och banan. Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
Vad åt ni för gott på helgerna när ni växte upp. På 70-talet var inte ordet fredagsmys påhittat ens skulle jag tro, fast det åts ändå särskild mat till helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.