När man kommer på något bra. Kanske ska knacka på hos min köksgranne Viktväktarna när veckan är slut. Jag blir så glad när jag kommer på bra saker, som denna lakritschokladkaka med Maraboublack, en variant av våra Marabou mjölkchokladsnittar som vi annars bakar
När jag var liten brukade hon laga en gryta med bitar av kyckling, tomatpuré, buljong, paprika, hela små champinjoner som halkade omkring i munnen så trevligt och även lite paprikapulver och krossade tomater vill jag minnas
När man tar det igen. Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Vi är väldigt dåliga på att äta soppa och när vi väl gör det så funderar jag varför vi inte äter det lika ofta, dock är det kanske inte så supermättande
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. I år har vindruvorna på mina två vinstockar mognat så pass att jag kan skörda, och idag har jag fått låna en saft-maja av våra grannar
När man delar recept på sommarens favorittårta. Som jag berättat tidigare har tårtan sin historia i 40-talet och bakades första gången 1945 när kriget var slut och vi kunde börja importera bananer igen, enligt Jan Hedh som också delat med sig av receptet i sin bok Tårtor
När man bakar goda raw brownies med nötter, kakao och banan. Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.