När man funderar på midsommartårta och går på sommarlov. För övrigt fortsätter sommaren och under eftermiddagen angör jag min sista arbetsdag och går på efterlängtat sommarlov
Man börjar om med att knäcka en ny ägggula och häller sedan långsamt under omvispning i den spruckna såsen (på samma sätt som när man gjorde såsen från början) så kommer den att gå ihop igen
Igår ringde DN mig och hade en intervju med mig mellan två av mina lektioner, angående min blogg och min medverkan som bloggare i förra årets Chokladfestival
När man tar det igen. Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. I år har vindruvorna på mina två vinstockar mognat så pass att jag kan skörda, och idag har jag fått låna en saft-maja av våra grannar
Jag brukar använda en muffinsplåt för att få bättre form på muffinsen men det går bra utan. När man bakar de godaste chokladmuffins och har mjöl i datorn
Den här sortens enkla recept är verkligen pasta när den är som bäst. Härom kvällen svängde min man ihop denna enkla pastarätt med inspiration från ett recept i Jamie's Italian
Och aldrig att det skulle ha varit tal om att får/lammkötteller getkött varit någonting oätbart eller en oacceptabel råvara,tvärtom, det var en av förutsättningarna för en överlevnad, omoch när lammen helt hade tystnat så hade också en civilisationtroligen strukit med
Igår fick vi bekräftat de som vi befarat. fast hälsan går ju före. -) Men vi fick iallafall försöka känna feelingen igår, när temperaturen liknade Cyperns med 30 grader
Jag älskar en vällagad stek. Lammstek med fördel. Lägg den i en plastpåse över natten med olivolja, lite japansk soja, en rejäl knippa timjan, lite citronzest, en knippa rosmarin, salt, peppar och så glöm inte att späcka den med vitlök (görs bäst med vass kniv som du penetrerar köttet med så att du kan pressa in vitlöksklyftor i hålen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.